Çankaya'lı Kadınlardan Mardinli Öğrencilere hediye.

Kardeş Kadınlar Buluşuyor” proje çalışmaları çerçevesinde Eryeri köyü öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı

Mardin 28.02.2014 08:27:24 0
Çankaya

“Kardeş Kadınlar Buluşuyor” proje çalışmaları çerçevesinde Eryeri köyü öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı

Mardin Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ile Çankaya İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu’nun ortaklaşa düzenlediği “Kardeş Kadınlar Buluşuyor” projesi Kapsamında Mardin Artuklu Eryeri Köyü İlköğretim Okulu’nda eğitim gören yaklaşık 200 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı. Çankaya Müftülüğünden gelen Kur’an Kursu Hocaları beraberlerinde getirdikleri hediyeleri öğrencilere dağıttılar.

Eryeri İlköğretim okulunda yapılan dağıtıma Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’in Eşi Vehibe Cengiz, Çankaya Müftülüğünde görevli, Proje Koordinatörü Vaize Sedide Akbulut, Vaiz Kerim Şükrü Ünlü, Vaize Peyman Ünügür, Kur’an Kursu Öğreticileri Kadriye Lale, Hatice Ködek ve Nurdane Güler, Mardin Müftülüğü personel şefi  Zeynettin Aslan ve Müftülük Personeli katıldı.

Hediyelerin dağıtımı esnasında bir konuşma yapan Vali eşi Vehibe Cengiz ;"Kardeşlik sadece kan bağından ibaret değil. Ortak amaçlara hizmet ederek insanların birbirini tanımalarına fırsat vermek, ortak değerlere sahip olduğumuzu anlamak bakımından önemli bir işbirliği gösteren hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Proje Koordinatörü Vaize Sedide Akbulut ise “İslâm dininde kardeşlik, bütünüyle akide temeline dayanmaktadır. Allah Kur’an-ı Kerim`de şöyle buyurmaktadır "Mü`minler ancak kardeştirler.”  Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah`tan korkup sakının umulur ki esirgenirsiniz". Buna göre yeryüzünün neresinde yaşıyor olurlarsa olsunlar, hangi dili konuşuyor olurlarsa olsunlar, hangi kavme mensup olurlarsa olsunlar veya hangi renge sahip olurlarsa olsunlar bütün Mü`minler kelimenin tam anlamıyla birbirlerinin kardeşleridirler yani birbirlerinin sadık dostlarıdırlar. Biz de sadakatimizi göstermek, kardeşlerimizle tanışmak için Mardin’deyiz. Burada kardeşlerimizin arasında olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” Diye konuştu.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJKANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29